FESTA MAJOR DE SANT PERE 2009. REUS

cartell anunciador del programa d'actes de la festa major d'enguany

Els propers 28 i 29 de juny REUS celebra els actes principals i tradicionals de la seva festa major grossa. La festivitat de Sant Pere, i ho fa amb una programació repleta d'actes, i on la Reus Jove no hi pot faltar.
El diumenge a partir de les 9 del matí, mentre soni el TOC DE CAMPANES des del campanar de Reus, els elements tradicionals del seguici festiu (nanos, gegants i àliga) sortiran des de l'Ajuntament de Reus per enfilar un recorregut que passarà per carrers i places de la ciutat. La cercavila s'allargarà fins quarts de dues del migdia. Amb una parada obligada per reposar i agafar forces, els membres de la cobla i de l'Àliga de Reus aniran a dinar plegats per reemprendre la cercavila a les 5 de la tarda. Un dels actes més destacats serà a les 20:45 hores, quan just davant l'Ajuntament, en el moment que surtin les autoritats municipals en ple, l'Àliga oferirà com a ofrena, el seu ball curt (clica aquí per escoltar-lo). Tot seguit, es començarà la baixada a completes, hi haurà un petit ofici, i de pujada de l'ofici, es tirarà la tronada (element pirotècnic declarat d'interès nacional). Tot plegat s'allargarà fins a quarts d'onze de la nit. Un bon sopar i la revetlla de festa major amb quatre orquestres acabaran de completar l'agenda dels músics de la cobla (i d'esgotar al màxim les energies)

una imatge espectacular, l'esclat de la tronada
L'endemà, dilluns 29 de juny, Diada de Sant Pere, (amb ben poques hores de son) a les 11 del matí s'entrarà a plaça tocant la MARXA DE L'ÀLIGA i novament s'encendrà la Tronada (característica de la nostra ciutat per festa major). Acte seguit, a la mateixa plaça del Mercadal, començaran a ballar tots els elements del seguici festiu oferint els seus balls de lluïment. L'últim element en fer-ho serà, com cada any, l'ÀLIGA DE REUS, que amb l'acompanyament musical de la cobla Reus Jove, oferirà el BALL LLARG DE L'ÀLIGA DE REUS, música de Jesús Ventura i Barnet. Aquesta composició només s'interpreta una vegada a l'any, i és precisament el dia de sant Pere al migdia.
A la tarda, hi ha la tradicional processó de Sant Pere, que començarà a les 6 de la tarda amb la baixada a ofici, i a 2/4 de 8 davant de la Prioral de Sant Pere s'iniciarà la processó. Quan surti la imatge del patró de la ciutat, l'àliga de Reus i la cobla interpretaran com a ofrena, el Solemne Ball curt de l'Àliga. Acte seguit, es farà tot el seguici de la processó amb tot el ritual propi de la festa. La cobla interpretarà el tradicional TOC DE PROCESSÓ de la festa major de Reus, i oferirà balls més festius i alegres en punts determinats del recorregut. Just quan la imatge de Sant Pere passi per davant de la porta de l'Ajuntament, s'encendrà la tronada de Festa Major.

L'esclat final de tots els elements festius quan Sant Pere entra a l'església de la Prioral (veure la bonica imatge de l'esclat de festa) i la ballada conjunta a la plaça del Mercadal donaran per acabada la festa major de la nostra ciutat.

BONA FESTA MAJOR DE SANT PERE!!!

Comentaris

Entrades populars