AGENDA JUNY 2009

Dimecres 3 de juny. REUS. Pavelló Olímpic Municipal. cap a les 4 de la tarda representació de la Cantata per a cor infantil, cobla, timbales, gralla i timbal “CADA CASTELL UNA FLAMA” de Jordi Molina, amb la participació de 1200 nens i nenes de les escoles de Reus dins el programa FEM CORAL.
Dissabte 6 de juny. TORREDEMBARRA. Concert. A les 22 hores. Plaça Mossèn Boronat. Cloenda campionat territorial de colles sardanistes. Fí de festa amb balls vuitcentistes.
Diumenge 7 de juny. BRÀFIM. Aplec a l’ermita del Loreto. Ballades al matí i la tarda. Sardanes de 7 tirades. Matí a les 12h. Tarda a les 17 hores.
Dissabte 13 de juny. VANDELLÒS. Aplec. 2 Ballades. tarda i nit
Diumenge 14 de juny. REUS. Celebració del corpus. Acompanyament de l’Àliga de Reus. a les 18 hores.
Dissabte 20 de juny. LES BORGES DEL CAMP. Aplec. 19 i 23h. Ermita Mare de Déu de la Riera. Tarda i nit 2 ballades i fi de festa amb balls vuitcentistes
Diumenge 21 de juny. ALTAFULLA. Aplec de sardanes. Al parc del comunidor. Matí 1 cobla, tarda 2 cobles.
Dimecres 24 de juny. LLORENÇ DE PENEDÈS. Concert a les 19 hores. Lloc Jardins d'Oriol Martorell. També hi haurà l'actuació de Núria Feliu presentant el seu llibre de lletres de sardanes.
Dissabte 27 de juny. REUS. Ballada de sardanes. Plaça Prim. 18.30 h.
Diumenge 28 de juny. REUS. Festa Major. Tot el dia. Pels carrers i places. Acompanyament de l’Àliga de Reus. Amb música i instruments de cobla. Balls populars, les seves pròpies danses i altres de caire festiu. Interpretació del solemne ball curt de l’Àliga.
Dilluns 29 de juny. REUS. Festa Major de SANT PERE. Tot el dia. Pels carrers i places. Acompanyament musical de l’Àliga de Reus amb la cobla en formació de cercavila. Balls populars, les seves pròpies danses i altres de caire festiu. A la plaça Mercadal, a partir de les 11 del matí, interpretació del solemne ball llarg de l’Àliga (única vegada a l’any). A la tarda, processó de St. Pere. Al acabar i com a fi de festa, ballada dels elements festius a la plaça del Mercadal.



Arriba l'estiu, el juny és l'època de l'any que el dia és més llarg. Per Sant Joan els catalans celebrem el solstici d'estiu, la nit més curta de l'any i molts esperem a la sortida del sol per anar a dormir. Escolta SOL IXENT del mestre Eduard Toldrà interpretada per la Reus Jove en concert el juliol de 2006 al claustre de l'IES Salvador Vilaseca de Reus.

Comentaris

Entrades populars