BALLADA DE SARDANES A EL VENDRELL

Rectificació de la notícia i de l'activitat
El proper diumenge 22 de març, la cobla Reus Jove actuarà a El Vendrell:
en primera instància, a les 12 del migdia farà una petita actuació a l'església parroquial del Santíssim Salvador. (temple d'estil neoclàssic de mitjan segle XVIII amb façana barroca i un esvelt campanar octogonal coronat per una escultura de l'àngel Tobies. L'església té com a elements més destacats l'altar major d'estil modernista, obra de l'arquitecte Josep Maria Jujol, i un orgue barroc ben conservat de l'any 1777).
en aquesta primera intervenció, la cobla oferirà juntament amb la colla sardanista dels Dansaires dels Penedes una ofrena tot començant l'ofici d'una sardana de dos curts i dos llargs ballada pels joves dansaires. la composició que es podrà escoltar és JOVES DANSAIRES d'en Jordi Paulí. Com ofrena a la cerimònia, es podrà escoltar un curt i un llarg de ÉS LA MORENETA d'Antoni Carceller.
Tot seguit, a 2/4 d'una del migdia, té previst començar la ballada organitzada pel Foment Sardanista que anualment celebra pels volts de Sant Josep. La cobla Reus Jove oferirà un selecte i variat programa de sardanes de 7 tirades on es podran escoltar:
OLESA, MIG SEGLE – DANIEL GASULLA I PORTA
SANT LLORENÇ GRAN RESERVA – PITU CHAMORRO I RAMOS
DE PUNTETES – AGUSTÍ BORGUNYÓ I GARRIGA
MERCÈ RIALLERA – RAMON SORIANO I RUBIO
CIUTAT REIAL – RENÉ PICAMAL I COMA
BAIX CAMP 86 - CARLES SANTIAGO I ROIG
EL MEU JAUMET – FRANCESC JUANOLA I REIXACH
CIUTATS AMIGUES – CARLES ROVIRA I REIXACH
LA COLLA DELS 16 – FRANCESC MAS I ROS
Nota: l'acte anunciat inicialment per a la cloenda dels cursets d'ensenyament de sardanes a les escoles es celebrarà un divendres de maig a les 3 de la tarda. i comptarà amb la presència dels escolars que han realitzat els cursets d'aprenentatge i d'iniciació a la dansa nacional de Catalunya de les diferents escoles vendrellenques.

El Vendrell - Plaça Nova, Monument a Pau Casals (Foto: PdC, 2006)

Comentaris

Entrades populars