INAUGURACIÓ DEL MONUMENT A LA SARDANA DE REUS

El proper dissabte 18 d'octubre es farà l'acte oficial d'inauguració del monument a la Sardana de Reus, que es trobarà situat a la rotonda de la cruïlla entre l'Avinguda dels Països Catalans i el carrer de l'Alcalde Joan Bertran.
El programa d'actes començarà a 2/4 de 6 de la tarda amb l'actuació de la cobla Reus Jove que interpretarà el galop d'entrada dels infants que ballaran la sardana EN PERET GANXET al voltant del monument. aquesta rotllana estarà formada per alumnes de les escoles reusenques que participen en els cursets per aprendre a ballar sardanes. Acte seguit, hi haurà una segona sardana de 7 tirades per al públic en general amb la cobla REUS JOVE. Posteriorment els actes d'inaguració del monument, parlaments, obsequis, fotografies, etc...
El monument és obra de l'artista Ramon Ferran i Pagès (nascut a Reus), té un gran prestigi a nivell local i amb el temps s'ha estés per tot Catalunya. Entre les seves obres mes destacades estan els gegants de Reus i els de Salou.
L'avinguda dels Països Catalans quedarà tallada al trànsit i es donarà la insòlita situació de poder ballar sardanes al bell mig de l'asfalt de la concorreguda avinguda reusenca. tot seguit continuarà l'acte al parc Gandhi, que està al costat mateix del majestuós monument (és molt alt i es pot observar des de centenars de metres de distància) , amb la participació de les altres cobles locals: Pare Manyanet, Reus i Ciutat de Reus. La Reus Jove sense gaire temps per res més, marxarà directament cap a Torredembarra on al vespre té prevista la seva actuació en el concert de celebració del 40è aniversari de l'agrupació sardanista l'Antina. (més informació d'aquest acte properament...)

Comentaris

Entrades populars